Bo's Beautysalon

Schoonheidssalon 
Lienden

Medik8 Huidverbetering

Medik8 is geboren uit een passie om te streven naar betere huidgezondheid. Eenieder moet zich zelfverzekerd en mooi kunnen voelen. Dat is waarom we krachtige huidverbetering creëren die zichtbare resultaten levert. In ons Britse laboratorium gaan inovatie en onderzoek hand in hand. We overleggen voortdurend de grenzen van wat mogelijk is, zodat we spannende, noort eerder ontwikkelde huidverbeteringstechnologieën kunnen ontwikkelen. Het is onze missie dat niemand een keuze hoeft te maken tussen mooie huidverzorging en echte resultaten. Ieder Medik8 product heeft een geweldige textuur, een heerlijke geur en krachtige ingrediënten, in combinatie met baanbrekende wetenschap. Zo kunnen wij een mooie huid voor het leven beloven.


Green Cosmeceutical

Hoe 'groen' Medik8 heeft geholpen om producten beter te laten presteren

We zijn toegewijd om de impact op het milieu te minimaliseren. Dit wordt meegenomen in elk stadium van de ontwikkeling van onze producten, vanaf het eerste onderzoek tot de uiteindelijke productie.

Wij geloven in groene chemie (de wetenschap van de productie en het formuleren van producten met behulp van een energie-efficiënt proces) omdat het beter is voor het milieu en tevens omdat het een stabielere formulering geeft die meer compatibel is met de huid.

'Koude verwerking': veel van onze producten zijn ontworpen om te kunnen mengen bij kamertemperatuur, zonder behulp van dure emulgatoren. De kans dat poriën verstoppen, wordt zo verminderd. Het eco-neveneffect is dat we geen water hoeven te verwarmen tot een emulsie, waardoor een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot vermeden wordt. Het 'groen' zijn mag echter niet ons primaire doel belemmeren, namelijk het produceren van effectieve producten.

De Medik8 producten worden verpakt in een eco-vriendelijke verpakking die voorkomt dat papier verspild wordt.


Kleine partijproductie

Waarom Medik8 wetenschappers aandringen op kleine laboratoriumproductie

Medik8 produceert in kleine hoeveelheden om zo de stabiliteit, versheid en potentie van het product te garanderen.

We verzekeren de klant ervan dat zodra de Medik8 producten worden ontvangen, deze nog net zo krachtig en effectief zijn als net na het vervaardigingsproces. Veel van de meest actieve moleculen die gebruikt zijn in cosmetische en in huidverzorgingsproducten, zijn helaas erg instabiel.

Dit betekent dat de activiteit van het product op natuurlijke wijze zal afnemen, tenzij de formule geoptimaliseerd is voor stabiliteit.

Het op de markt zetten van verse producten, is slechts een van de vele acties om ervoor te zorgen dat Medik8 producten zo krachtig mogelijk zijn wanneer ze de klant bereiken.


Time-Release Technologie
Hoe Medik8 de gevoeligheid verlaagt van krachtige ingrediënten

Medik8 heeft samen met haar technologiepartners een uniek ingekapseld systeem voor vitamine A (retinol) producten ontwikkeld.

Door het inkapselen van moleculen zoals bij retinol heeft deze technologie een dubbel effect. Zo wordt de stabiliteit en versheid van het product bevordert, maar tevens worden de retinolmoleculen langzamer in de huid losgelaten.


Het Medik8 time-release systeem kan voorkomen dat de huid geïrriteerd raakt waardoor we een zo hoog mogelijke concentratie retinol kunnen gebruiken. Tevens wordt er een langzame maar continue afgifte van het werkzame bestanddeel retinol aan de huid afgegeven waardoor en geen piek- en dalactiviteit is maar een constante werking.


UV en de huid

Waarom is zonlicht de grootste oorzaak van huidveroudering

Photo-ageing is een overkoepelende term die verwijst naar de nadelige effecten op de huid hetgeen een direct gevolg is van langdurige blootstelling aan UV. Photo-ageing wordt beschouwd als een van de voornaamste oorzaken van huidveroudering.

De meest voorkomende huidproblemen als gevolg van photo-ageing zijn ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie, vroegtijdige rimpels en lijnen, roodheid, ongelijkmatige huidtextuur en een doffe huid.


Wat zijn de schadelijke gevolgen van UV-blootstelling?

1. Zonnebrand

Zonnebrand is de populaire term voor erytheem (rode kleurverandering van de huid) en de pijn die vaak volgt door onvoorzichtige blootstelling aan de zon.

Ultraviolette straling veroorzaakt cellulaire schade. Het lichaam reageert op deze schade door een verhoogde bloedtoevoer naar de capillaire laag van de huid aan te wenden om celschade te herstellen. Dit extra bloed in de haarvaten veroorzaakt de roodheid.

Erytheem is het gevolg van mislukte bescherming tegen de zon en is een marker voor ernstige UV-schade.


2. Huidveroudering

De kwetsbaarheid voor photo-ageing van de huid is afhankelijk van de huidskleur. Over het algemeen kan worden gezegd, hoe lichter en minder natuurlijk gepigmenteerd de huid is, hoe groter het risico van photo-ageing en de bijbehorende huidproblemen.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen worden meestal gedefinieerd in de context van huidverzorging als hoogenergetische deeltjes die collageen en elastine in de huid beschadigen. Ze breken de beschermende muur van de huidcellen af, hetgeen leidt tot de vorming van fijne lijntjes en rimpels.


Wat genereert vrije radicalen in de huid?

'Interne' vrije radicalen zijn een natuurlijk bijproduct van het verbranden van voedsel omgezet naar energie in het lichaam. Het lichaam heeft zijn eigen mechanismen voor het omgaan met deze vrije radicalen die het gevolg zijn van antioxidantrijke voedingsmiddelen.

'Externe', ofwel milieuvrije radicalen, kunnen zeer gevaarlijk zijn en worden verondersteld de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering te zijn. In het algemeen wordt men blootgesteld aan externe vrije radicalen zoals roken, zonnebaden en een vervuilde omgeving (bijv. stedelijke luchtkwaliteit en uitlaatgassen).


Wat is een antioxidant?

In het kader van huidverzorging zijn antioxidanten de aartsvijanden van vrije radicalen. Naast bescherming tegen de zon zijn antioxidanten van het grootste belang in een anti-ageing huidverzorgingsprogramma.

Er is een aanzienlijke hoeveelheid bewijs om aan te tonen dat de actuele antioxidanten kunnen helpen om huidveroudering tegen te gaan. Ze werken door 'het opzuigen van' vrije radicalen die extern worden gegenereerd (UV-blootstelling en verontreinigende stoffen) en intern (bij producten van celstofwisseling). Antioxidanten beëindigen dus de schadelijke kettingreacties veroorzaakt door vrije radicalen voordat ze celschade kunnen toebrengen.

Bovendien kan vitamine C en andere antioxidanten brede bescherming bieden tegen stress aan de huid.


Bij Bo's Beauty Salon gaan we voor echt huidverbetering. Dit kunnen we bereiken door middel van huid verbeterende producten met de hoogst mogelijke kwaliteit en huid verbeterende behandelingen die aangepast zijn op uw wensen en uw huid.